Kutatócsoport

Kutatóközpontunk 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy olyan tudományos műhely jöjjön létre a Szegedi Tudományegyetemen, amely a lehető legszélesebb tudományos perspektívában, változatos módszertani és konceptuális keretek között képes vizsgálni a jelen társadalmában végbemenő komplex tudásfolyamatokat.


Kutatóink között egyaránt képviseltetik magukat a gazdaságtudomány, a természettudományok, a jogtudomány és a szociológia területeiről érkező kutatók, azonban bizonyos kutatási területeink és gyakorlati fejlesztéseink nyitnak az informatika irányába is.


Az általunk végzett tudományos tevékenységek köre egyaránt kiterjed a tudás- és technológiamenedzsment, a Science-to-Business marketing, a kutatói motivációk, a szellemi javak jogi védelme, és az informális innovációs hálózatok vizsgálatának területeire. Mindezeken felül olyan kezdeményezések is indultak csoportunk berkeiből, mint az egyetemi Tudástérkép fejlesztése, amely hazánkban szinte egyedülálló módon mutatja be az SZTE kutatási és innovációs portfólióját.


Kutatócsoportunk mottója:


"A hagyományos iskolamodellek az 1900-as évek szükségleteinek felelnek meg. Ma mások az elvárásaink, ma más válaszokra, egy 21. századi, korszerűbb rendszerre van szükség. Egyéni tartalmakra, a jelenségek és a történések interdiszciplináris megközelítésre van szükség."

(Marjo Kyllonen, finn oktatási miniszter)

Kapcsolat


Dr. Buzás Norbert, MBA

kutatócsoport-vezető

buzas@kmcenter.szte.huFriss hírek

Friss hírek RSS

weboldal

A megújult weboldalon megtalálhatóak kutatási témáinkhoz kapcsolódó publikációk, beszámolók, valamint azok a kutatási területek, amelyekhez kapcsolódóan várjuk együttműködő partnerek jelentkezését!