kotet

Olvasson bele legutóbbi konferenciánk válogatott tanulmányaiba!

Napjaink tudásalapú gazdaságában a tudás teremtése mellett annak hasznosulása is meghatározó jelentőségűvé vált. Ez a helyzet azonban a gazdasági- és az akadémiai szféra szereplőit egyaránt új kihívások elé állította. Ezen problémákkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket vitattunk konferenciánkon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Napjaink tudásalapú gazdaságában a tudás teremtése mellett annak hasznosulása is meghatározó jelentőségűvé
vált. Ez a helyzet azonban a gazdasági- és az akadémiai szféra szereplőit egyaránt új kihívások elé állította:

  • A tudásteremtés hagyományos színtereire, az egyetemekre egyre nagyobb nyomás helyeződik harmadik missziós szerepükhöz nélkülözhetetlen piaci színrelépést illetően, melyre gyakran sem a kutatók, sem maguk az intézmények nincsenek megfelelően felkészülve.
  • A gazdasági szféra szereplői számára az információkhoz való hozzájutás helyett a hatalmas mennyiségű adatok kezelése jelent olyan pressziót melyre a legmodernebb informatikai eszközöktől várnak megoldást.
  • Az egyetem-ipar-kormányzat (Triple-Helix) együttműködésére alapuló innovációs gazdaságtani felfogást a társadalom felerősödött szerepvállalását reprezentáló megközelítések (Quadruple- és Quintuple
    Helix, Responsible Innovation) váltják fel.
  • A tudásmenedzsment korábban méltatlanul háttérbe szorított diszciplínájára hirtelen egy mindet átfogó, elméleti és gyakorlati oldalról is generális megoldásokkal szolgáló keretrendszer szerepe hárul.


Az előbbiekben bemutatott kihívások megvitatására az SZTE Interdiszciplináris Tudásmenedzsment Kutatóközpont konferenciát szervezett 2015. október 15-16-án Szegeden, melynek során a tudásmenedzsment aktuális kérdéseit akadémiai és üzleti szakemberek bevonásával tárgyalták.


A konferenciakötet IDE kattintva tekinthető meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kapcsolat


Dr. Buzás Norbert, MBA

kutatócsoport-vezető

buzas@kmcenter.szte.huFriss hírek

Friss hírek RSS

weboldal

A megújult weboldalon megtalálhatóak kutatási témáinkhoz kapcsolódó publikációk, beszámolók, valamint azok a kutatási területek, amelyekhez kapcsolódóan várjuk együttműködő partnerek jelentkezését!